Γίγανας
Τα φασόλια γίγαντες Πρεσπών – Φλώρινας (40-45 φασόλια /100g) προέρχονται από την ίδια ελληνική ποικιλία φασολιών εξαιρετικής ποιότητας
Προέρχονται από την περιοχή των λιμνών Πρεσπών του Νομού Φλωρίνης και έχουν γίνει μάλιστα τοπική παράδοση εδώ και πολλές γενεές . Η ποιότητα τους οφείλεται στο συνδυασμό του μικροκλίματος και στην εδαφολογική σύσταση της περιοχής καλλιέργειας τους στις συνεχόμενες αγροτικές περιοχές των κοινοτήτων Μικρολίμνης , Καρνών , Λευκόνος , Πλατέους , Λαιμού , Άγιου Γερμανού , Άγιου Αχίλλειου , Βροντερού και Καλλιθέας .  
Οι “γίγαντες” είναι και αυτή αναρριχώμενη ποικιλία με άσπρα σπέρματα , αλλά λίγο μεγαλύτερα από τους γίγαντες και με σχήμα νεφροειδή . Χρησιμοποιούνται και εδώ ποικιλίες με τρυφερούς λοβούς . Έχει μεγάλη παραγωγή και αυξημένη ζήτηση από τους καταναλωτές . Η ποσότητα σπόρου που χρησιμοποιείται ανά στρέμμα είναι 8-9 κιλά .

   

Μεγαλόσπερμα Πλακέ
Δημιουργήθηκε από επιλογή ανάμεσα στον πληθυσμό της περιοχής της Αλεξάνδρειας . Τα φυτά φέρουν μικρούς έλικες , οι σπόροι είναι μικροί , άσπροι με λεπτό φλοιό και πεπιεσμένο πλευρικός . Είναι ποικιλία μέσης πρωιμότητας με κατάλληλη σπορά στις αρχές Απριλίου . Έχει καλή προσαρμοστικότητα και προτιμά γόνιμα και ποτιστικά χωράφια . Η παραγωγικότητα της είναι μεγάλη η δε ποιότητα άριστη . Η ποσότητα σπόρου ανά στρέμμα είναι 10-12 κιλά .

   
Έγχρομος Γίγαντας.
Καλλιεργούνται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή Πρεσπών , είναι αναρριχώμενη ποικιλία , μοιάζει πολύ με τους γίγαντες αλλά διαφέρει στο χρώμα των λοβών δηλαδή είναι χρώματος μοβ ή καφέ με μαύρο ομφάλιο δακτύλιο Έχει αυξημένη ζήτηση από τους καταναλωτές . Η ποσότητα σπόρου που χρησιμοποιείται ανά στρέμμα είναι 8-9 κιλά .